FAQ

Cum îmi pot învăța primul meu pisoi să facă la litieră?

Îi poți arăta mai întâi litiera pentru a se obișnui cu prezența sa. Apoi încearcă să-l așezi acolo când se trezește și după ce mănâncă și bea apă.Litiera trebuie să fie întotdeauna departe de locul în care mănâncă și într-un loc liniștit, uneori chiar acoperită complet sau parțial.Nu uita că, pentru a preveni bolile frecvente ale tractului urinar, trebuie să respecți întotdeauna acest lucru acasă. De asemenea, reține că litiera trebuie să fie mereu curată.

Ce cantitate de hrană trebuie să consume zilnic?

La fel cum cantitățile de alimente diferă de la un om la altul, la fel diferă și la animale.Cele mai multe alimente uscate sau umede, potrivite pentru animale de companie, dispun de un ghid pentru a te ajuta să calculezi cantitatea potrivită de hrană. Cu toate acestea, acest ghid este doar un punct de plecare. Este esențial să-i ții sub control greutatea și sănătatea cu ajutorul medicului veterinar. Cantitatea de hrană trebuie ajustată, după cum este necesar.

Sterilizarea este o bună idee?

Sterilizarea animalelor noastre de companie va fi întotdeauna în beneficiul tuturor. După ce decizi că nu îți dorești ca animalul tău să se mai reproducă, trebuie să îl sterilizezi.Sterilizarea este un act chirurgical serios, cu ajutorul căruia se pot evita boli grave precum tumorile de sân, infecțiile uterine sau stresul datorat sarcinii psihologice la femele; tumori testiculare, prostată sau tulburări de comportament severe în cazul masculilor.Sterilizarea contribuie eficient și la controlul sarcinilor nedorite, eliminând problema gravă a suprapopulării și a abandonului.

Când și cum trebuie administrate tratamentele pentru deparazitare?

Atât căpușele cât și puricii prezintă o provocare și un stres atât pentru tine cât și pentru patruped. Pe lângă că provoacă un real disconfort, acestea pot transmite diverse boli periculoase, care se pot transmite și la om. Din acest motiv, deparazitarea prietenului de companie este extrem de importantă, indiferent dacă este vorba despre deparazitare internă sau externă. Aceasta intervenție se face de către medicul veterinar sau chiar de către voi, acasă. Dacă se alege a doua variantă, este foarte important să discutați în prealabil cu medicul pentru a vă putea oferi cele mai bune soluții, dedicate animalului pe care îl aveți, deoarece nu toate animalele pot prezenta rezultate pozitive pentru același tip de substanțe de deparazitare.

Trebuie sterilizat animăluțul?

Dacă deții un câine sau o pisică care încă nu sunt sterilizate, fie din cauza vârstei, fie din cauza faptului că nu știai dacă este indicat sau nu, sau dacă această intervenție îi pune viața în pericol, ei bine, aceasta este una dintre principalele întrebări pe care trebuie să i le adresezi medicului veterinar. Sterilizarea sau castrarea animalelor de companie este o intervenție esențială care le poate reduce micuțelor suflețele, în mod considerabil, riscul de a dezvolta diverse afecțiuni, sau chiar diverse tipuri de cancer. Totodată, prin sterilizare se poate reduce agresivitatea animalului sau chiar tendința de a fugi și cutreiera locuri noi.

Cand vaccinam caiinele?

Prima vaccinare la un căţeluş ar trebui făcută la vârsta de 5-6 săptămâni cu un vaccin monovalent. Următoarea vaccinare se va face la vârsta de 7-8 săptămâni cu un vaccin polivalent care nu conține rabie. A treia vaccinare se va face la vârsta de 12 săptămâni cu un vaccin polivalent care conţine şi rabie. Se va continua vaccinarea anuală a căţelului. Pentru a putea vaccina antirabic este obligatorie microciparea. Dacă medicul veterinar consideră că este necesar (animalul trăieşte într-o zonă cu risc crescut de înbolnavire) acesta poate repeta unul din vaccinuri sau poate adăuga vaccinări suplimentare în funcție de ce risc de îmbolnăvire prezintă zona.